mandag 30. mars 2009

Blodspor kurs

I helgen har vi vært på blodsporkurs hos retriever klubben. Startet lørdagen med en og en halv times teori før vi fikk utdelt hver vår hjorte fot. Var om å gjøre å få Casper til å bli interessert i denne, og det var ikke vanskelig:) Sålenge det er lek med i bilde så er han helt med..i tillegg var den jo god å gnage på. Etter dette skulle vi legge et spor selv til hunden med hjorte foten ved spor slutt såklart. Casper startet veldig flott på sporet, men kom av det etter noen meter. Men han fant iallefall hjorte foten, og koste seg virkelig med den da den var funnet.
Etter dette gav vi oss for dagen, men før vi reiste hjem fikk vi oss en kjapp treningsøkt med klikkeren og litt sosial snakk for de tobeinte:)

Søndagen skulle vi legge spor for hverandre. Casper fikk et ikke altfor langt spor da vi ønsket at han skulle lykkes ordentlig denne dagen. Han virket veldig konsentrert når vi startet sporet og gikk rett på hjortefoten uten å nøle en eneste gang. Var super flink og så stolt da han fant hjorte foten..dette var stas:)

Med andre ord en veldig kjekk helg hvor vi begge koste oss masse. Og et nydelig vær fikk vi også. Så dette er absolutt noe vi kommer til å fortsette med. No skal "mor" ut å kjøpe sporsele og annet utstyr vi trenger. Retriever klubben trener en gang i måneden, så vi kommer nok sikkert til å stille der endel.

Ellers så går dagene med til en del trening og herlige turer såklart. Casper har skikkelig trenings iver for tiden, så det prøver jeg å utnytte. Favoritten nå er target håndflate, noe vi skal bygge videre på. Vi er kommet så langt at jeg har godbiter i andre hånden, men han skjønnet fortsatt at han må berøre håndflaten for å få nam. Har så lyst til å lære han utgangsstilling ved hjelp av "kassemetoden", så kanskje det blir vårt mål i Påsken:)

4 kommentarer:

  1. Så koselig å lese full rapport fra helgens blodsporkurset! Høres ut som dere har det gøy og er i full sving med trening med både det ene og det andre - FLOTT! :-) Kos dere! Koz til Casper! Klem, Aiyana

    SvarSlett
  2. Takk for en kjempe koselig helg og kurs! Har lyst til å legge blodspor for Zanto igjen ganske snart - om det skulle friste, så kan vi jo legge for hverandre?
    Utgangsstilling med Canis kassemetoden er genial - Zanto tok den på null komma svisj! Jeg hjelper gjerne med å komme i gang ;o)

    SvarSlett
  3. Så spennende Cecilie og Casper. Alphi blir bare MER og MER treningsvillig som tiden går. Så dere har masse å glede dere til.

    God påse fra eva og alphi

    SvarSlett